2010-12-06 18:02:42• hírek • Póti Orsolya

Mozgalmasan telt a hétvége a Kültelken

Igen mozgalmasan telt az elmúlt hétvége a Szatmári-Kültelek református gyülekezetben, hiszen Advent második vasárnapját számos esemény tette mér színesebbé. A délelőtti istentisztelet keretén belül Adventi koncertre került sor,  a gyülekezet tagjai a gyermekek karácsonyesti megörvendeztetésére készültek, és az IKE-Karaván is a Kültelken állomásozott.

A Kültelken ünnepélyes hangulatban telt a hétvége, ugyanis a gyülekezet tagjai a gyerekek karácsony esti megörvendeztetésére készültek, melynek kapcsán „angyalok" készítették a szeretetcsomagokat. Az „angyalok" másik része a templomot, a közös -otthont ékesítette fel fenyőgirlandokat fonva.



A délelőtti istentisztelet keretén belül adventi koncertre került sor, melyen közreműködött a Consonantia  kamarazenekar. Dr. Fátyol Rudolf hegedűművész, a "Dinu Lipatti" Filharmónia igazgatója; Duffek Mihály - zongoraművész; valamint Molnár Zsolt  gordonkaművész ajándékozták meg a gyülekezetet ünnepi dallamokkal. A gyülekezet részleteket hallgatott G. F. Handel, A. Dvorák, J. Massenet, A. Rubinstein és E. Elgar műveiből. Ez a műsor bizonyára segített még jobban ráhangolódni az Adventusra, Eljövendőre.

A szatmári, református fiatalokat is a Kültelekre várták, ugyanis a délutáni istentisztelettel kezdődően, 17 órától folytatódik az IKE-Karaván, és a fiatalok pár óra erejéig a Díszteremben állomásoztak. Kürti Tamás segédlelkipásztor és felesége ötletes szervezése és vezetése mellett a fiatalok amolyan közös Mikulás esti ajándékváró izgalmakkal telítődtek. A fiatalok ismét vetélkedve, játszva és énekelve dicsőítették az Urat.




Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: